Адреса
Головне бюро ГО «ФУНДАЦІЯ СУСПІЛЬНІСТЬ»
04050, Україна, Київ
вул. Академіка Ромоданова (Пугачова) 6/29, оф.45

Електронна пошта
souspilnistfoundation@gmail.com

Телефони
+38 044 483 03 72
+38 044 483 57 33

Новий формат роботи – Mental Health Evening for Media успішно впровадила команда Фундації Суспільність

Це ще одна можливість зустрічей для журналістів і топменеджерів редакцій, де ми продовжуємо обговорювати нагальні виклики і спільно шукати ефективні способи розвитку життєстійкості медіа.

Втілюючи поради Ґевіна Різа, старшого радника з навчання та інновацій The Dart Center for Journalism and Trauma, ми ще раз згадали , що перед журналістами стоїть надскладна задача — попри всі виклики і умови роботи, залишатись стійкими, дбати про почуття героїв і глядачів/читачів. Адже парадокс роботи журналіста полягає в тому, що вона водночас є джерелом вмотивованості, а з іншої — несе високі ризики проблем психічного здоров’я.

Цього разу, під час неформального спілкування разом з представниками і представницями українських і закордонних медіа, ми презентували проміжні основні результати програми, подальші плани впровадження програми Mental Support for Media, а також поінформували, що передувало її створенню в Україні.

Треба відзначити, що коло журналістів і редакцій, які починають приділяти увагу психологічній підтримці журналістів, зростає і подібні зустрічі є добрим майданчиком для обміну думками і розширення подібних ініціатив.

Нагадаємо, що Mental Support for Media – це комплексна програма психологічного супроводу редакцій, яка створена спільними зусиллями Фундації Суспільність і БрейнКульт та включає 4 ключові компоненти: діагностику, навчання, індивідуальні консультації та заходи відновлення для журналістів. Її створенню передувало майже 5 років роботи команди над різними ініціативами в темі турботи про психічне здоров’я медіа: Хаб стійкості, Тиждень ментального здоров’я з родиною Суспільного, 12 місяців стійкості та багато інших.

Зустріч була організована в рамках програми Mental Support for Media та проєкту National Press Club Ukraine, за сприяння Незалежної медійної ради, підтримки International Media Support та Медійної програми в Україні.

Відновлюватися і посилюватися, щоб ще потужніше працювати і розповідати правду про події в країні – знакове гасло роботи з репортерами!