Адреса
Головне бюро ГО «ФУНДАЦІЯ СУСПІЛЬНІСТЬ»
04050, Україна, Київ
вул. Академіка Ромоданова (Пугачова) 6/29, оф.45

Електронна пошта
souspilnistfoundation@gmail.com

Телефони
+38 044 483 03 72
+38 044 483 57 33

Звернення медійних громадських організацій До світових інформаційних агенцій та фотобанків

24 лютого 2022 року російська федерація, реалізуючи свої імперські тоталітарні  амбіції, вторглась на територію України.

За 4 дні в Україні об’єктами військових атак стали дитячі садки, сім’ї з дітьми, об’єкти цивільної інфраструктури. Від рук російських окупантів загинуло 352 цивільних особи, з яких 14 дітей і ще 1684 людини дістали поранення (з них – 116 дітей). Окупанти вдаються до дій, що поза сумнівом становлять  військові злочини.

Водночас, російські державні військово-пропагандистські ресурси продовжують використовувати для виправдання і підтримки злочинів Володимира Путіна та його маріонеткових режимів на кшталт нелегітимного режиму Лукашенка у Білорусі продукти світових інформаційних агентств та фотобанків.

Ми закликаємо світові інформаційні агенції та фотобанки заблокувати доступ до стрічок новин, фото та відеоматеріалів УСІХ російських державних пропагандистських ресурсів, таких як ТАСС та інші. Також закликаємо західних колег-журналістів не користуватися російськими пропагандистськими джерелами інформації у своїх матеріалах.

Інформаційна війна в руках кремля вражає мізки людей так само, як снаряди – будівлі, вбиваючі основне: людяність, гідність та емпатію.

Ми сподіваємося, що незручності, пов’язані з таким кроком, є меншими, ніж загроза третьої світової війни, яку намагається розпочати злочинний російський режим та його маріонетки.

Підписанти:

Центр демократії та верховенства права

Інститут масової інформації

ГО “Український інститут медіа та комунікації”

ГО “Платформа прав людини”

Лабораторія цифрової безпеки

ГО ІРРП

Фундація Суспільність

Інтерньюз-Україна