Адреса
Головне бюро ГО «ФУНДАЦІЯ СУСПІЛЬНІСТЬ»
04050, Україна, Київ
вул. Академіка Ромоданова (Пугачова) 6/29, оф.45

Електронна пошта
souspilnistfoundation@gmail.com

Телефони
+38 044 483 03 72
+38 044 483 57 33

Марафон тренінгів для учасників Воєнного Хабу медіа мобільності

У рамках Воєнного Хабу медіа мобільності «Фундація Суспільність» запрошує спікерів поділитися зі студентами досвідом та розповісти про специфіку професії.

25 червня редакторка «Слідства.інфо» Любомира Ремажевська навчила студентів розрізняти факти і оціночні судження, пояснила принципи журналістського розслідування. Вона також розповіла про журналістські джерела і їх захист та про важливість перевірки інформації. За словами Любомири, фактчекер – це людина, що все ставить під сумнів і перевіряє матеріал на відповідність усіх фактів документам, відповідність розрахунків тощо.

Для журналістів важливо усвідомлювати таку річ: якщо ви помилилися – виправте помилку та повідомте про це свою аудиторію. Медіа, які виправляють свої помилки, пробачаються. Ви не маєте боятися того, що ви помилилися, – наголосила Любомира.

Слайд галереїСлайд галереїСлайд галереї

Наступна спікерка, членкиня правління Суспільного мовника Тетяна Кисельчук, розповіла учасникам Хабу про те, як Суспільне зустріло війну та продовжило мовлення в рамках марафону «Єдині новини». За словами Тетяни, тоді вона керувалася принципом «Я маю мовити попри все». Вона зазначила, що за період воєнного часу збільшився відсоток людей, які довіряють Суспільному.

Окрім того, Тетяна поділилася планами на майбутнє щодо залучення більш молодої аудиторії до контенту Суспільного.

Ми маємо дати людям можливість споживати якісний контент, але чи споживати його – це вже їхнє рішення. … Щодо дітей: з ними треба рости. Чому, наприклад, дитячі шоу на BBCпередивляються дорослі? Тому що вони виросли разом з BBC. У нас такої історії немає, але ми працюємо, щоб це змінити. У нас був перший підхід минулого року з мультиками для дітей. А зараз ми маємо підписати великий грант, який дозволить закупити і виробити дитячий і підлітковий контент, – розповіла Тетяна.

Експертка зазначає: Щоб зазвучати у світі, ми (Суспільне) маємо зазвучати в Україні.

Ще один запрошений спікер, ведучий «Радіо НВ» Дмитро Тузов, розповів про роботу журналістів у зонах бойових дій та на деокупованих територіях. Він продемонстрував студентам набір необхідних на фронті речей: турнікет, тактичні окуляри, стабілізатор, штатив, сонячні батареї, петличку, камеру GoPro та аптечку. Дмитро порадив усім журналістам пройти курси тактичної медицини, адже ці навички допоможуть як у воєнний період, так і в мирні часи. Він наголосив, що ми маємо вести високотехнологічну і високоточну війну і користуватися новою зручною технікою:

Знімайте актуальною камерою. Я вам більше того скажу: не носіть із собою великі камери. Ми зараз живемо у тому світі, де це вже абсолютно непотрібно.

Дмитро коротко розповів про ситуацію на фронті, а наприкінці зустрічі показав унікальні кадри з Рубіжного.

Нагадаємо, що Воєнний Хаб медіа мобільності – це проєкт, що дає можливість студентам з різних регіонів країни два тижні стажуватись у провідних редакціях столиці, а також отримувати навички універсального журналіста в умовах війни на професійних тренінгах.