Адреса
Головне бюро ГО «ФУНДАЦІЯ СУСПІЛЬНІСТЬ»
04050, Україна, Київ
вул. Академіка Ромоданова (Пугачова) 6/29, оф.45

Електронна пошта
souspilnistfoundation@gmail.com

Телефони
+38 044 483 03 72
+38 044 483 57 33

Алея Солідарності в Києві: символ єднання під час війни

На території кампусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка  “Фундація Суспільність” разом зі студентами та викладачами КНУ висадили символічні 12 дерев у рамках ініціативи #алеясолідарності.

Першу Алею Солідарності команда Фундації Суспільність, журналісти з різних регіонів країни та активні мешканці Івано-Франківська висадили 21 квітня 2022 року в парку біля франківського озера. 6 травня ініціативу перейняли в КНУ імені Тараса Шевченка.

Восени біля географічного факультету університету на честь 30-річчя Незалежності України висадили кленову алею. Тепер навпроти неї – Алея Солідарності з таких самих кленів.

Ми відрізняємося від наших ворогів тим, що вони руйнують, а ми будуємо. Тим, що вони валять дерева, а ми з вами садимо. Ми висадили молоді дерева у пам’ять про тих членів університетської родини, хто віддав своє життя. Кожне деревце, кожна гілочка буде спогадом про них, – слова ректора КНУ Володимира Бугрова.

Одне з висаджених дерев присвятили пам’яті Олександра Махова, журналіста та військового, який загинув під Ізюмом 4 травня.

Олександр багато працював на фронті як журналіст і загинув як доброволець. Для нас це великий шок, і ми всі його згадуємо в ці дні. Але хочу звернутися до життєствердних речей, бо Олександр був дуже життєрадісний. Переконаний, що він хотів би, щоб його згадували саме в такому контексті. Тому згадуймо, радіймо і дякуймо, – зазначив незалежний журналіст Арсен Цимбалюк.

Київська Алея Солідарності буде символом незламності духу жителів Києва, спогадом про важку весну 2022 року та сильних українців, які долають всі труднощі та допомагають одне одному.

Ми закликаємо колег, друзів, однодумців в Україні та закордоном долучатися до ініціативи Алеї Солідарності. Українці в складний час не лише вміють об’єднуватися в спільній боротьбі проти окупантів, а й створювати чудові ініціативи в ім’я спільної перемоги.

Слайд галереїСлайд галереїСлайд галереїСлайд галереїСлайд галереї