Адреса
Головне бюро ГО «ФУНДАЦІЯ СУСПІЛЬНІСТЬ»
04050, Україна, Київ
вул. Академіка Ромоданова (Пугачова) 6/29, оф.45

Електронна пошта
souspilnistfoundation@gmail.com

Телефони
+38 044 483 03 72
+38 044 483 57 33

Розпочалася 22-га сесія Хабу медіа мобільності

26 липня учасники 22-го, Воєнного Хабу медіа мобільності розпочали журналістську інтернатуру у провідних редакціях столиці, серед яких — «Детектор медіа», «Громадське радіо», «Суспільне мовлення», The Ukrainians, «Радіо Свобода» та інші.

Слайд галереїСлайд галереї

Стартували із зустрічі з випускницею Хабу, журналісткою «1+1» Вікторією Ковцун та ведучим «24 каналу» Арсеном Цимбалюком.

Обговорили стандарти журналістики в умовах війни, зокрема доцільність критики влади, висміювання ворога у медіа та використання нецензурної лексики у прямому ефірі.

Вікторія Ковцун зазначила, що зараз журналістам не варто занадто критикувати дії влади:

Пам’ятаємо:  у нас триває інформаційна війна. І ми не маємо давати ворогу приводів говорити, що у нас «розганяється» зрада. Варто розуміти, що коли закінчиться війна, Зеленському все одно доведеться відповісти за речі, які він зробив: за усіх призначених Татарових, за свої вислови тощо. Але це буде потім. А поки що ми країна, яка воює, і причин «розганяти» зраду зараз я не бачу.

Арсен Цимбалюк висловив думку, що попри війну медіа мають виконувати функцію критики та контролю дій влади:

Найімовірніше, що після перемоги ми дізнаємося багато неприємної правди, але зараз нам всім потрібно єднатися: влада, народ, Збройні сили і всі інституції – це єдине ціле. З іншого ж боку, влада повинна відчувати тиск і перебувати у постійній напрузі.

Спікери також поділилися власним досвідом роботи на загальнонаціональних телеканалах.

Окрім стажування, на учасників Воєнного Хабу медіа мобільності чекають спеціальні події від «Фундації Суспільність».

Слайд галереїСлайд галереїСлайд галереї