Адреса
Головне бюро ГО «ФУНДАЦІЯ СУСПІЛЬНІСТЬ»
04050, Україна, Київ
вул. Академіка Ромоданова (Пугачова) 6/29, оф.45

Електронна пошта
souspilnistfoundation@gmail.com

Телефони
+38 044 483 03 72
+38 044 483 57 33

Медіаексперти обговорили, чи є діджиталізація панацеєю

14 серпня медіаексперти обговорили, як діджиталізація змінила роботу журналістів та вплинула на традиційні види медіа (друковані видання, радіо та телебачення), а також чи допоможе діджиталізація ставати медіа більш незалежними і значною мірою  вплинути на монетизацію.

Експертну дискусію «Чи є діджиталізація панацеєю?» провела «Фундація Суспільність». Спікерами виступили: Олександр Омельчук, IT-creator, співзасновник групи каналів OMTV (UA), Дмитро Тузов, ведучий Радіо НВ, Василь Арович, UGC Producer Суспільного. Слухачами стали учасники 20 сесії Хабу медіа мобільності.

Слайд галереїСлайд галереї

Лектори упродовж дискусії визначили, що досвід різних видів медіа, які вони представляють, показує, що діджиталізація якісно впливає на сферу медіа: нові платформи (соцмережі, краудфандингові площадки), формати подачі інформації (подкасти, кепшн відео) допомагають підсилювати комунікацію з аудиторією, охоплювати ширший сегмент глядачів / читачів / слухачів, збільшувати впізнаваність й у висліді можуть позитивно впливати на монетизацію. Зокрема, йдеться про підтримку медіа читачами.

Експерти поділилися з молодими журналістами досвідом якісної роботи з різними форматами й площадками: особливостями ведення ютуб-каналу, створення подкастів, кепшн відео для соцмереж.

Учасники експертної дискусії вже працюють над своїми першими подкастами та кепшн відео.

Стежте за новинами на сайті та Фейсбук-сторінці «Фундації Суспільність», аби дізнаватися про нові заходи для медійників.