Адреса
Головне бюро ГО «ФУНДАЦІЯ СУСПІЛЬНІСТЬ»
04050, Україна, Київ
вул. Академіка Ромоданова (Пугачова) 6/29, оф.45

Електронна пошта
souspilnistfoundation@gmail.com

Телефони
+38 044 483 03 72
+38 044 483 57 33

Якісна журналістика є нині дуже недооціненою, – Тамара Істоміна, редакторка “Kyiv Post”

20 сесія Хабу медіа мобільності завершилася  дискусією “Чому вигідно виробляти якісний контент?”. Протягом двох тижнів учасники 20 сесії Хабу медіа мобільності проходили стажування в редакціях провідних медіа Києва.  

Молоді журналісти створювали матеріали для конвергентних редакцій, радіо, ТБ, соціальних мереж для “Радіо Свободи”, “Інтерфакс-Україна”, Укрінформу, “5” каналу, “Громадського радіо”, “UA:Суспільне” та інших столичних медіа.

Упродовж стажування медійники також взяли участь у низці додаткових тренінгів і заходів: в медіаланчі “Як відстоювати журналістам свої професійні права”, експертній дискусії “Чи є діджиталізація панацеєю?”, щорічній зустріч Асоціації медіаінтернів-учасників програми “Хаб медіа мобільності” та форумі “Медіавиклики-2021”.

На завершення програми для хабівців організували підсумкову дискусію “Чому вигідно виробляти якісний контент?” за сприяння “Національного прес-клубу Україна” та Незалежної медійної ради.

Особливою гостею дискусії стала Тамара Істоміна, редакторка “Kyiv Post”.

“Kyiv Post” – англомовне видання, яке виходить у друкованому та онлайновому форматах, читачами якого є люди в Україні та поза її межами.

Тамара Істоміна поділилася, що видання окупляється зараз на 70% відсотків, 30% фінансування отримують від власника:

У нас є редакційна незалежність, є прозорість, тому ми відкриті у питанні фінансування. Для “Kyiv Post” стандарти вищі за будь-які інші речі. На жаль, у багатьох редакціях інша історія. В Україні є багато справді якісних медіа, але це не завжди медіа, які заробляють гроші та можуть триматися на плаву. Це дуже сумна історія, яка притаманна не тільки Україні. Зокрема, зараз медіа дуже постраждали через пандемію коронавірусу”.

Редакторка зазначила, що попри існуючі складності, спричинені війною, пандемією коронавірусу, роботою (про)російських пропагандистів, українські медіа розвиваються. Частіше на перший план виходять стандарти журналістики, за дотриманням яких – важливі зміни в свідомості аудиторії та країни загалом. Робота на якість – це також робота над собою.

І зараз важливе завдання – донести розуміння, що таке якісний контент, і спонукати аудиторію перевіряти інформацію й заохочувати платити за продукт.

“Ми непогано справляємося, хоч нам залишили у спадок радянську пропаганду, проти нас іде війна. У нас є дуже якісні медіа, які виконують свої функції, транслюють важливі думки. Робота журналіста престижна, але водночас дуже недооцінена, вона складна: ти маєш бути універсальним, швидко робити контент, розбиратися у деколи дуже складних і неочікуваних темах. Завдання суспільства зокрема в тому, щоб підтримувати медіа, які якісно роблять свою роботу”, – додала Тома Істоміна.

Після дискусії учасники, традиційно, отримали сертифікати про успішне проходження журналістської інтернатури, які разом із примірником “Kyiv Post” до 30-річчя Незалежності України вручила редакторка видання.

Слайд галереїСлайд галереїСлайд галереїСлайд галереїСлайд галереїСлайд галереї

Стажування для студентів випускних курсів бакалаврату та магістратури шкіл журналістики з усіх регіонів країни провела “Фундація Суспільність” спільно з ГО “Інтерньюз-Україна” та за сприяння інтернет-видання “Детектор медіа”.

Стежте за новинами на сайті та фейсбук-сторінці “Фундації Суспільність”, аби дізнаватися про нові заходи для медійників.