Адреса
Головне бюро ГО «ФУНДАЦІЯ СУСПІЛЬНІСТЬ»
04050, Україна, Київ
вул. Академіка Ромоданова (Пугачова) 6/29, оф.45

Електронна пошта
souspilnistfoundation@gmail.com

Телефони
+38 044 483 03 72
+38 044 483 57 33

Екстрене фінансування та механізми підтримки для журналістів та журналістських організацій

Екстрене фінансування та механізми підтримки для журналістів та журналістських організацій.

  • Committee to Protect Journalists (Комітет захисту журналістів)

Програма допомоги журналістам Комітетy захисту журналістів надає екстрені гранти журналістам, які опинилися в скрутному становищі, через Фонд Джина Робертса CPJ .
Фонд був перейменований на честь Джина Робертса, американського журналіста та колишнього голови правління CPJ, який відіграв важливу роль у створенні програми допомоги журналістам.

Щоб звернутися за невідкладною допомогою, отримати пораду з безпеки або повідомити про порушення свободи преси, пишіть на електронну пошту emergencies@cpj.org.

  • International Federation of Journalists (Міжнародна федерація журналістів)

Фонд безпеки IJF – це рятувальний круг для журналістів, які стикаються з насильством, переслідуванням і погрозами або потребують медичної допомоги. Це яскравий приклад солідарності журналістів, які надають негайну допомогу тим, хто знаходиться в небезпеці та потребує допомоги в усьому світі.

Щоб звернутися за невідкладною допомогою, пишіть на електронну адресу ifj@ifj.org та завантажте анкетну форму тут: https://www.ifj.org/safety-fund.html

  • Media Freedom Rapid Response

Служба швидкого реагування на свободу ЗМІ (MFRR) відстежує, контролює та реагує на порушення свободи преси та ЗМІ в країнах-членах ЄС і країнах-кандидатах.
MFRR організовано альянсом на чолі з Європейським центром свободи преси та медіа (ECPMF), включаючи ARTICLE 19 , Європейську федерацію журналістів (EFJ), Free Press Unlimited (FPU), Інститут прикладної інформатики при Університеті Лейпцига. (InfAI), Міжнародний інститут преси (IPI) та CCI/Osservatorio Balcani e Caucaso Transeuropa (OBCT). Проект стартував у 2020 році і фінансується Європейською комісією.

Погрози журналістам і працівникам ЗМІ часто вимагають невідкладних і швидких реакцій, щоб забезпечити безпеку тих, хто став мішенню, а також допомогти журналістам та працівникам ЗМІ, яким загрожує судове переслідування, лише за те, що вони виконують свою роботу.

Альянс бере участь у підтримці журналістів у цих питаннях, надаючи юридичну та практичну підтримку, громадську пропаганду та інформацію для захисту журналістів та працівників ЗМІ.

  • Free Press Unlimited

Free Press Unlimited керує міжнародним фондом репортерів . Цей міжнародний фонд надзвичайних ситуацій надає безпосередню допомогу журналістам та ЗМІ, дозволяючи їм якнайшвидше відновити роботу у разі виникнення кризової ситуації.

Короткострокова підтримка надається незалежно від засобу масової інформації та сфери, яку охоплює журналіст чи ЗМІ, і висвітлює, серед іншого:

  • Витрати на проживання: короткострокова підтримка журналістів, які не можуть працювати, або витрати на тимчасову втечу з небезпечної чи вразливої ​​ситуації.
  • Підтримка родини:тимчасова допомога членам сімей журналістів.

Щоб отримати допомогу, заповніть анкету:
https://www.freepressunlimited.org/en/application-form-reporters-respond

  • Reporters Without Borders (RSF)

“Репортери без кордонів” є однією з провідних НУО у світі, яка займається захистом та просуванням свободи інформації.

RSF надає надає фінансову та адміністративну допомогу професійним журналістам і громадянам-журналістам, щоб допомогти їм захиститися, а також сім’ям ув’язнених журналістів.

«Репортери без кордонів» пропонують журналістам, яким загрожує небезпека, надсилати прохання про допомогу за адресою: support2@rsf.org або дзвонити за телефоном +33 1 4483 8466.

  • National Endowment for Democracy (Національний фонд демократії)

National Endowment for Democracy (NED) — це приватна некомерційна фундація, яка займається розвитком та зміцненням демократичних інституцій у всьому світі. Команда NED Ukraine працює цілодобово, щоб знайти шляхи підтримки партнерів у країні. Щороку NED надає понад 2000 грантів на підтримку проектів неурядових груп за кордоном, які працюють на демократичні цілі у більш ніж 100 країнах.

Щоб отримати доступ до екстреного фінансування, журналісти та працівники ЗМІ можуть писати на ukraine@ned.org з ідеями та пропозиціями щодо швидкого доступу до непередбачених коштів.