Адреса
Головне бюро ГО «ФУНДАЦІЯ СУСПІЛЬНІСТЬ»
04050, Україна, Київ
вул. Академіка Ромоданова (Пугачова) 6/29, оф.45

Електронна пошта
souspilnistfoundation@gmail.com

Телефони
+38 044 483 03 72
+38 044 483 57 33

“Спротив”: історії небайдужих українців у проєкті Анастасії Ізвощикової

Фіналісткою конкурсу про національний спротив та оборону держави “Війна в об’єктиві” від командування Сил територіальної оборони ЗСУ стала Анастасія Ізвощикова, випускниця програми Хаб медіа мобільності, журналістка видання Формат 21, яке продюсує Фундація Суспільність. Вже завтра відбудеться нагородження переможців у Києві. Настя вийшла у фінал в номінації “Улюбленець (долі) глядацьких симпатій”.

У той час, коли Україна представляє потреби та першочергові плани повоєнного відновлення і стратегії довгострокової модернізації, молода журналістка Анастасія Ізвощикова, учасниця 20 Хабу медіа мобільності, розповідає, як українці щоденною працею виборюють право країни на життя. Так наша команда з Настею  презентувала медіапроєкт “Спротив” спільно з платформою “Герої Свободи”. Проєкт має на меті розповісти історії людей, які живуть поряд і поруч з звитяжними оборонцями, чинять опір російській агресії.

У межах Формат 21 охоплено 12 історій людей різного віку, місця проживання та роду діяльності. “Спротив” — це про небайдужих і сміливих українців, які докладають усіх зусиль, аби вистояти і звільнити рідну землю від окупантів.

На конкурс «Війна в об’єктиві» подана робота  “Поїзд зупиняється, і протягом секунди діти вже на підлозі і закривають голову руками”: Олена Кравченко про війну, евакуацію та рятівників з “Укрзалізниці”.  Організатори отримали на розгляд 385 робіт у семи номінаціях і мають на меті відзначити авторів кращих зразків публікацій, інтерв’ю, відео-, фото- та радіорепортажів (подкастів) про боротьбу українського народу проти країни-агресора, звитягу українських воїнів в умовах війни. До складу незалежного від організаторів журі увійшли колишні журналісти, які нині служать у Збройних Силах України.  

Журналістська праця – це дзеркало нашого суспільства, яке відображає всі його радості та печалі, перемоги та виклики. Про це важливо сказати в день професійної відзнаки  тих, хто завжди стоїть на сторожі суспільногого інтересу, правди, не боїться ставити гострі запитання і шукає світло навіть у найтемніших куточках. 

Сьогодні ми дякуємо вам за вашу відвагу, принциповість та наполегливість. За те, що вмієте знайти правду і донести її до кожного з нас. За те, що попри всі виклики та небезпеки, ви залишаєтесь вірними своєму покликанню.