Адреса
Головне бюро ГО «ФУНДАЦІЯ СУСПІЛЬНІСТЬ»
04050, Україна, Київ
вул. Академіка Ромоданова (Пугачова) 6/29, оф.45

Електронна пошта
souspilnistfoundation@gmail.com

Телефони
+38 044 483 03 72
+38 044 483 57 33

Школа стратегічних комунікацій та антифейку відбулася онлайн

30 березня у режимі онлайн відбулася Школа стратегічних комунікацій та антифейку.

Школа ставить за мету провести інтенсивне навчання з впровадження стратегічних комунікацій в Україні,  протидії інформаційним маніпуляціям, агресивній дезінформації та фейковим новинам, як не потрапити у пастку, працюючи з великими масивами новин, правильно і швидко верифіковувати інформацію з відкритих джерел, ідентифіковувати вірусні кампанії ботоферм та тролів.

Цього разу тренери Дмитро Тузов, ведучий Радіо НВ, Інга Вишневська, фахівчиня з комунікацій, Альона Романюк, головна редакторка інформаційної кампанії По той бік новин, Андрій Сидоренко, керівник програми «Care you» Фундацїї Суспільність, сфокусувалися на робочих кейсах в умовах надзвичайних подій та ситуації з коронавірусом зокрема.

Переглянути записи лекцій можна на нашій сторінці у Фейсбуці.

Навчання не має меж, і вкотре переконуюсь у цьому. Це був цікавий формат, який ще раз показує: для представників ЗМІ завжди знайдуться якісь виходи, щоб продовжувати свою роботу.

 

Страх та невідомість у суспільстві дозволяють найлегше маніпулювати ним. І зараз, коли світ перебуває в очікуванні та в стресі, журналістам важливо вміти швидко реагувати на інформацію, яка викидається в інформпростір. Тому дякую спікерам за розуміння важливості впливу фейків на реакції суспільства в Україні та поради, як з ними боротися, – Аліна Туришин, учасниця.

Захід відбувається в рамках проєкту «Університет медіаграмотності» та «Національний прес-клуб», який передбачає низку навчань з культури цифрової безпеки, фактчекінгу та подолання дезінформації/ маніпуляційних впливів.

Школа стратегічних комунікацій та антифейку сприятиме розвитку в Україні якісної журналістики, впровадженню медіаіновацій, обміну досвідом співпраці між журналістами і ньюзмейкерами шляхом партнерського діалогу на національному та регіональному рівнях.