Адреса
Головне бюро ГО «ФУНДАЦІЯ СУСПІЛЬНІСТЬ»
04050, Україна, Київ
вул. Академіка Ромоданова (Пугачова) 6/29, оф.45

Електронна пошта
souspilnistfoundation@gmail.com

Телефони
+38 044 483 03 72
+38 044 483 57 33

Суботній практичний інтенсив 23 Воєнного Хабу медіа мобільності

У загарбників немає жодних шансів виграти інформаційну війну проти об’єднаного демократичного світу. Окупанти завжди програватимуть, якщо ми їх технологічно і змістовно випереджатимемо, наголосив Олександр Омельчук, засновник групи компаній OM-TV під час проведення другої хвилі інтенсивного практикуму медіантернів 23 Воєнного Хабу медіа мобільності в рамках Програми розвитку якісної журналістики. Він також розповів про «секрети» роботи зі штучним інтелектом, алгоритмами соціальними мережами й наголосив:
Будьте цікавими для себе. І тоді ваші матеріали стануть цікавими не тільки для вас, а й для ваших читачів. Намагайтеся, щоб ваші інтереси стали вашою професійною діяльністю.
Техніки стійкості і психологічної підтримки учасникам зустрічі продемонстрував Андрій Сидоренко, керівник проєкту Хабу стійкості. Він також комплексно розповів як справлятися репортерам з ментальними проблемами в воєнний період, про практики турботи про себе, програму «12 місяців стійкості», групи взаємодопомоги серед журналістів, платформу психологічної допомоги українцям, які постраждали під час війни, ініціативу Mental support for media. Андрій Сидоренко зауважив, що є ряд викликів щодо психологічної підтримки, на які ми маємо відповідати системно, особливо в часи великої війни та саме Фундація Суспільність займається питанням психологічної підтримки журналістам комплексно.
На важливості дотримання журналістських стандартів в особливий період наголосила Анастасія Ізвощікова, журналістка Суспільне. Вона також поділилася своїм позитивним досвідом проходження стажування під час Хабу медіа мобільності та роботи в редакції і дала настанови медіантернам збереження себе в професії та розвитку журналістських навичок.
У свою чергу, Сергій Даниленко, голова Фундації Суспільність і провідний експерт Групи аналізу дезінформації розповів як опиратися маніпуляційним технологіям російської пропаганди, а також наголосив на потребі системного фактчекінгу та ґрунтовного прогнозування можливих інформаційних спецоперацій ворога.
Завершуючи практичний інтенсив, Дмитро Тузов, медіааналітик Фундації Суспільність, ведучий Радіо НВ, продемонстрував обладнання тактичної медицини, яка наразі відіграє важливу роль у житті кожного українця. Також Дмитро Тузов акцентував увагу на необхідності мультидисциплінарності професії, бо журналіст – це не тільки про техніку та тексти. На його думку, нині, в особливі часи війни, репортер – це ще й звукорежисер, інженер, лікар і багато інших професій.
Він також підкреслив, що українські медіа мають бути «глобальними», бо саме таким чином журналісти зможуть донести справжню картину подій війни світові.
Ще один потужний день і крута переможна взаємодія команди медіаінтернів!