Адреса
Головне бюро ГО «ФУНДАЦІЯ СУСПІЛЬНІСТЬ»
04050, Україна, Київ
вул. Академіка Ромоданова (Пугачова) 6/29, оф.45

Електронна пошта
souspilnistfoundation@gmail.com

Телефони
+38 044 483 03 72
+38 044 483 57 33

Воєнний Хаб медіа мобільності стартував

Учасники 21 сесії у рамках проєкту Хаб медіа мобільності 21 червня розпочали двотижневе стажування у провідних редакціях столиці.

Стартували з медіаланчу. Випускниці Хабу Мирослава Танська та Діана Бондаренко поділилися власним досвідом стажування, а також дали хабівцям практичні поради для успішної роботи.

Особливою гостею зустрічі також стала продюсерка «Радіо Культура»  Ірина Славінська.

Слайд галереїСлайд галереїСлайд галереї

Продюсерка розповіла про особливості роботи інформаційного марафону «Єдині новини», обмеження у роботі редакцій та висвітлення чутливих тем під час війни.

Зараз воєнний час, і, очевидно, є низка речей, у яких ми (журналісти) себе обмежуємо. Наприклад, правило, що ніхто не публікує, куди «прилетіло». Чи це обмеження? Так, це обмеження. Чи воно пов’язане з вимогами влади? Так, очевидно. Але це правило важливе, щоб не допомагати ворогу коригувати вогонь.

Серед чутливих тем, до висвітлення яких журналісти повинні ставитися дуже обережно, Ірина Славінська також віднесла інформацію про евакуацію населення з окупованих територій та інформацію про загиблих українців, зокрема військових.

Журналісти з правилами роботи у час війни почали стикатися ще в 2014 році, коли почалася війна на Донбасі та окупація Криму… Сьогодні ми знаємо, що родини загиблих не мають дізнаватися з медіа про смерть рідних. Це той випадок, коли ми добровільно відходимо від стандарту оперативності.

Продюсерка також акцентувала на важливості створення нового контенту, адже споживання новинного контенту значно зменшилася, порівняно із початком повномасштабного вторгнення.

Ніхто не спроможний споживати велику кількість однакової інформації. Людина не може бути постійно в шоці. І це нюанс, над яким теж потрібно працювати. Навіть у воєнних реаліях доведеться виходити на якийсь рівень нормальності.

Навички створювати якісний та важливий контент в умовах війни хабівці вдосконалюватимуть упродовж наступних тижнів у редакціях Суспільного мовлення, «Радіо Свободи», «Детектора медіа» та інших.

Слайд галереїСлайд галереїСлайд галереїСлайд галереї