Адреса
Головне бюро ГО «ФУНДАЦІЯ СУСПІЛЬНІСТЬ»
04050, Україна, Київ
вул. Академіка Ромоданова (Пугачова) 6/29, оф.45

Електронна пошта
souspilnistfoundation@gmail.com

Телефони
+38 044 483 03 72
+38 044 483 57 33

Зростання культури психічного здоров’я в медіа: рік довіри та підтримки

Другий рік поспіль наше гроно редакцій, які наповнюють спільноту програми Mental Support for Media, духовно збагачується і зростає. Це відчуття довіри надихає та створює особливий простір розвитку культури турботи про психічне здоров’я, бо це не лише про медіа, а про героїв, глядачів і читачів, з якими щодня взаємодіють журналісти.

З початку 2023 року понад 20 редакцій встигли скористатись комплексним супроводом, а сотні представників і представниць національних і регіональних медіа скористались можливістю індивідуальних звернень за психологічною підтримкою.Зокрема, ми вдячні за довіру та бажання ставати стійкішими у своїй роботі редакціям: The Kyiv Independent, Дзеркало тижня, Суспільне Одеса, УКРІНФОРМ, Громадське hromadske.ua, Еспресо, МГ “Об’єктив”, Гард.City, Цукр, Кордон.медіа, Медіагрупа Накипіло, Слобідський Край, Бахмут IN.UA, Вільногірськ,in.ua, Новини Донбасу та всім іншим командам, які приєднались до програми.

Вже сотні журналістів долучились до навчальних заходів програми, понад 400 скористались можливістю діагностики. За цей час ми забезпечили понад 1,5 тис. годин консультацій з фахівцями психічного здоров’я і провели низку відновлювальних заходів для журналістів, які працюють з травматичним контентом чи в зоні бойових дій. А можливою ця підтримка стала завдяки надійним партнерам програми, коло яких поступово зростає і зміцнюється, що дозволяє нам розширювати можливості підтримки в цей непростий для всіх нас час.

Дякуємо за підтримку: «Медійна Програма, Internews в Україні», що виконується міжнародною організацією Internews, завдяки якій програма отримала інституційну сталість; International Media Support (IMS); Фонду Розвитку ЗМІ Посольства Сполучених Штатів в Україні.

Більше про програму на сторінці MSM: www.support4media.com

Організатори програми: Фундація Суспільність у співпраці з Центром психічного здоров’я БрейнКульт