Адреса
Головне бюро ГО «ФУНДАЦІЯ СУСПІЛЬНІСТЬ»
04050, Україна, Київ
вул. Академіка Ромоданова (Пугачова) 6/29, оф.45

Електронна пошта
souspilnistfoundation@gmail.com

Телефони
+38 044 483 03 72
+38 044 483 57 33

Міжнародна конференція “Комунікація і культура в час глобальних загроз”

З якими проблемами зіткнулася фестивальна спільнота через обмеження, пов’язані з Covid-19, та які можливі кроки у розвитку культури у період послаблення та виходу з карантину. Про це йтиме мова 19 травня на міжнародній Zoom-конференції «Комунікація і культура в час глобальних загроз».

Фестивалі європейських країн опинилися у схожій ситуації, що й Україна. І тільки спільні зусилля здатні зберегти потенціал фестивального руху як на європейському, так і національному рівні.

Фестиваль є формою, інструментом і майданчиком культурного самовираження і міжкультурного діалогу, сприяючи розвитку місцевих громад і об’єднанню Європи. Саме тому внесок кожної країни у вироблення своєрідного фестивального Плану Маршалла матиме важливе значення.

В обговоренні візьмуть участь генеральна секретарка Європейської асоціації фестивалів Катрин Девентер, представники європейських фестивалів, члени Європейської асоціації фестивалів від України, українські ЗМІ.

Запрошуємо представників українських фестивалів поділитися думками й відповісти на такі питання:

  • В якому становищі опинився фестиваль, який Ви представляєте, і які заходи Ви вживаєте, якщо вживаєте?
  • Яка є допомога чи програма виходу (якщо така є) від місцевої/обласної та центральної влади?
  • Які Ваші пропозиції та бачення майбутнього фестивалю і фестивального сектора загалом?

Реєстрація за посиланням: https://cutt.ly/7yQuMaf до 12:00 19 травня.

Захід проводять: «Фундація Суспільність», Національний прес-клуб України спільно Центром розвитку «Демократія через культуру» – EFFE-Хаб в Україні та секретаріат Європейської асоціації фестивалів (EFA).

Організатори конференції залишають за собою право змінити час і дату проведення, про що буде повідомлено окремо, не пізніше ніж за день до проведення заходу.

Довідково: понад 100 українських фестивалів зареєстровані на Європейському фестивальному пошукачі. Європейський «знак якості» фестивалів – EFFE Label 2019-2020 здобули 27 українських фестивалів, увійшовши до складу великої фестивальної спільноти Європи. Європейська асоціація фестивалів (EFA) є на сьогодні одним із найвідоміших, найшанованіших і найбільших культурно-мистецьких об’єднань у Європі. Створена 1952 року, вона складається з понад 100 фестивалів і фестивальних асоціацій, що представляють близько 40 європейських і світових країн. Проект EFFE об’єднує понад 2500 європейських фестивалів.

Фото: Коломия сьогодні