Адреса
Головне бюро ГО «ФУНДАЦІЯ СУСПІЛЬНІСТЬ»
04050, Україна, Київ
вул. Академіка Ромоданова (Пугачова) 6/29, оф.45

Електронна пошта
souspilnistfoundation@gmail.com

Телефони
+38 044 483 03 72
+38 044 483 57 33

Обмінюємося досвідом і покращуємо свої компетенції!

Важливо вже сьогодні, в воєнні часи, імплементовувати європейські напрацювання і ділитися українськими набутками. Представниця Фундація Суспільність Єлизавета Комарова, Komarova Elizabeth, взяла участь у тренінговій програмі «Саморегулювання ЗМІ в умовах демократії».

Програма включала кілька важливих зустрічей та воркшопів. Зокрема, у Європарламенті відбулася зустріч з провідними експертами в галузі євроінтеграції, під час якої обговорювали порядок денний та план дій для наближення України до членства в ЄС. Особливу увагу приділили важливій ролі українських медіа у цьому процесі.

Одна з ключових зустрічей відбулася з професором комунікацій Брюссельської школи управління VUB (Vrije Universiteit Brussel) Георгіосом Терзісом. Темою дискусії стала російська дезінформація та нагальність її викорінення. Обговорювали інструменти боротьби з пропагандою ворога.

У рамках програми проводилися воркшопи, де розглядали стан імплементації DSA (Digital Services Act) в Україні, роль соціальних мереж у підтримці та перешкоджанні роботі медіа у поширенні правди. Обговорювали європейський та український досвід у цьому контексті. Зустріч у Страткомі була присвячена обговоренню інструментів боротьби Європи з російською дезінформацією та потенційних загроз, які вона наразі становить.

Також відбулася презентація проєктів країн-учасниць програми. Українська команда презентувала проєкт, присвячений відновленню медіа в Україні під час і після війни. Ця програма реалізується за підтримки Шведської урядової агенції з міжнародного розвитку Sida (Styrelsen för Internationellt Utvecklingssamarbete). Особлива подяка партнерам з IMS – International media support.