Адреса
Головне бюро ГО «ФУНДАЦІЯ СУСПІЛЬНІСТЬ»
04050, Україна, Київ
вул. Академіка Ромоданова (Пугачова) 6/29, оф.45

Електронна пошта
souspilnistfoundation@gmail.com

Телефони
+38 044 483 03 72
+38 044 483 57 33

Стійкість журналіста під час війни: когнітивні виклики та боротьба з вигоранням

Відправною точкою обговорення стала тема «Когнітивні виклики та ментальна стійкість журналіста в час війни».Своїми думки щодо вигорання ділились Дмитро Тузов, ведучий Радіо NV, медіаексперт Фундації Суспільність та Євгеній Шульгат, журналіст-розслідувач.

«Журналісти, що починають займатись розслідуваннями, мають вигорання, бо часто не можуть фінально реалізувати якусь тему. Я працював на кількома темами, які не вийшли. Якщо багато зусиль приділяти, перевіряти, посадовців, постійно бути в пошуку теми, то можна знайти гучну тему. Але, будь-ласка, не вигорайте, потрібно постійно пробувати і ваші зусилля окупляться в майбутньому.», – Євгеній Шульгат.

Проте в Дмитра Тузова інша думка щодо психологічних станів: «Я вважаю, що вигорання не існує. Просто подумайте про тих людей, які зараз під КАБами. Як їм?»

Але спікери зійшлись на думці, що розслідувальна журналістика під час війни, як ніколи на часі. «Потрібно завжди йти до кінця, викривати корупцію, говорити правду, розповідати про корупціонерів і не думати, що це може допомагати ворогу, бо це допомагає країні.» – Євген Шульгат.