Адреса
Головне бюро ГО «ФУНДАЦІЯ СУСПІЛЬНІСТЬ»
04050, Україна, Київ
вул. Академіка Ромоданова (Пугачова) 6/29, оф.45

Електронна пошта
souspilnistfoundation@gmail.com

Телефони
+38 044 483 03 72
+38 044 483 57 33

Фундація Суспільність розпочинає проєкт з підвищення медіа та інформаційної грамотності молоді і ментальної підтримки журналістів

Фундація Суспільність у партнерстві із UNESCO Ukraine та за підтримки народу Японії розпочинає проєкт «Стійкість України через медіа та інформаційну грамотність і ментальну підтримку журналістів».

Перший компонент проєкту покликаний передовсім покращити медіа та інформаційнуграмотність української молоді, підвищити обізнаність про інформаційні загрози, розвивативміння та навички опиратися «цунамі» неправдивої інформації, спрямованої на домінування дезінформаційних наративів.

«Наша робота буде спрямована на посилення міжсекторального партнерства та стійкості молодихукраїнців до зловмисних інформаційних впливів та розвиток усвідомленого медіаспоживання – зазначила керівниця проєкту Катерина Федотенко. – Ми впроваджуватимемо інноваційні рішення та цифрові інструменти для підвищення медіа таінформаційної грамотності.

У межах проєкту заплановано низку офлайн та онлайн активностей. Зокрема, проведення«Вечорів критичного мислення», створення Мережі амбасадорів з медіа та інформаційної грамотності, реалізацію освітніх кампаній серед молоді, організацію мистецьких виставок та перформенсів на тему протидії дезінформації.

Друга частина проєкту передбачає розвиток комплексної психологічної підтримки українськихмедіа та супровід редакцій у розвитку культури турботи про ментальне здоров’я журналістів. Програма включає 4 ключові компоненти: діагностику, навчання, індивідуальні консультації та заходи відновлення для журналістів. — наголосив керівник напрямку Ментальної підтримкижурналістів Андрій Сидоренко.

Проєкт спрямований на посилення стійкості українців та збільшення потенціалу і компетенцій відновлення в умовах війни.