Адреса
Головне бюро ГО «ФУНДАЦІЯ СУСПІЛЬНІСТЬ»
04050, Україна, Київ
вул. Академіка Ромоданова (Пугачова) 6/29, оф.45

Електронна пошта
souspilnistfoundation@gmail.com

Телефони
+38 044 483 03 72
+38 044 483 57 33

У медіадомівці відбувся перший Вечір критичного мислення!

Не вестися на емоційні заголовки та видихнути, перш ніж реагувати на якусь новину. Засновник книгарні “Сенс” Олексій Ерінчак розповів, як фільтрує новини, чому в “Сенсі” ніколи не було російськомовної літератури та чому корисно час від часу нудьгувати. І цією розмовою ми відкриваємо сезон Вечорів критичного мислення у Медіадомівці Фундації Суспільність.

“Для мене важливо, щоб новинний портал не намагався викликати емоції. Новини мають подаватися так, щоб заголовок відповідав змісту статті. І одне з моїх ключових правил — не реагувати миттєво.” – каже Олексій.Ще до повномасштабного вторгнення підприємець розумів, що українській культурі, книзі потрібна підтримка: “Ми стали таким місцем. Нас почали називати україноцентричною книгарнею” – пригадує відкриття книгарні-кавʼярні на Арсенальній в грудні 2021 року.

Лайфхаками від Олексія ще будемо ділитися у наступних дописах на наших сторінках. Ловіть перший: Щойно маєте вільну хвилинку – не відкривайте соцмережі, краще просто понудьгуйте. Адже в цей час мозок зможе розкласти всю отриману інформацію по поличках, відпочити від шаленого потоку новин та можливо видати вам важливий інсайт чи геніальну ідею.

Проєкт розроблено та реалізовано ГО «Фундація Суспільність» у співпраці із ЮНЕСКО та за підтримки Японії. Проєкт є частиною ширших зусиль ЮНЕСКО щодо підтримки безпеки журналістів і свободи слова в Україні.