Адреса
Головне бюро ГО «ФУНДАЦІЯ СУСПІЛЬНІСТЬ»
04050, Україна, Київ
вул. Академіка Ромоданова (Пугачова) 6/29, оф.45

Електронна пошта
souspilnistfoundation@gmail.com

Телефони
+38 044 483 03 72
+38 044 483 57 33

Другий суботній інтенсивний завершено

В сучасному інформаційному світі медіаменеджер повинен бути мультизадачним, має у всьому розбиратися, особливо в час війни. Нема універсальної формули для реалізації успішного медіапроєкту, але головне розуміти, що в медіагалузі бізнес-процес це інструмент, а не ціль, – наголосила легендарна медіаменеджерка Тетяна Кисельчук під час другого вишколу учасників програми «Воєнний Хаб медіа мобільності». 

Цього дня тренерський сет був заточений на високу динаміку роботи і давав практичні поради, зосереджувався на розвитку навичок та відповідав на найгостріші запитання й репліки. В якісь моменти тренінг переходив в інтелектуальні розвідки з практичними вправами. 

Про роль соцмереж у війні, як журналістам протистояти індустріальним гігантам, чому ТікТок це можлива інформаційна небезпека та як розпізнати мову ненависті – розлого розповів Ігор Розкладай, заступник директорки Центру демократії та верховенства права. Він підкреслив, що Meta базує свої правила на 4 китах: достовірність, безпека, конфіденційність, гідність. Під мову ворожнечі підпадає дуже багато кейсів, тому варто з ними ознайомитись і користуватись цими знаннями на практиці. Зокрема, блюр – це не санкція, а компроміс і варто вчитися бачити відмінності. 

А про те як боротись з агресивною російською дезінформацією поділився напрацюваннями Дмитро Тузов, медіаексперт Фундації Суспільність та ведучий Радіо NV. На його думку, російські пропагандисти роблять примітивні фейки і в такий спосіб перевіряють також ефективність роботи власної системи інформаційного впливу, виявлення слабких місць в системі інформаційної безпеки цивілізованого світу, зондаж лояльних ресурсів й «корисних ідіотів», яких можна використовувати у майбутньому, для проведення масштабних ІПСО.

І про найважливіше в нашій професії – про безпекові аспекти роботи в полях розповіла Olga Guzhva з Інтерньюз-Україна. Разом з Хабівцями, вона провела брейнстормінг – як діяти в небезпечних ситуаціях. ЇЇ слова запам’ятаються і стануть в пригоді кожному, хто був на вишколі: журналісту завжди потрібно ретельно і відповідально підійти до підготовки відрядження в зону бойових дій, бо від цього залежить його життя. Головне завдання у кризовій ситуації – вижити, а безпековке мислення – це коли ти думаєш навіть про найгірше і маєш два-три сценаріії, як діяти в цій ситуації. 

Дякуємо колегам за співпрацю! Окремо хочемо відзначити чудове місце для проведення цього інтенсиву завдяки потужному партнерству з Всеукраїнський молодіжний центр.

Нині перше правило для кожного українця: бути добре вишколеним, готовим до роботи і боротьби. 25 Воєнний Хаб медіамобільності в Києві триває!