Адреса
Головне бюро ГО «ФУНДАЦІЯ СУСПІЛЬНІСТЬ»
04050, Україна, Київ
вул. Академіка Ромоданова (Пугачова) 6/29, оф.45

Електронна пошта
souspilnistfoundation@gmail.com

Телефони
+38 044 483 03 72
+38 044 483 57 33

Дводенний інтенсив із виробництва дебатної онлайн-програми завершився

28-29 серпня 12 слухачів із різних регіонів України приїхали до Києва, аби пройти навчання у Школі медіапродакшену онлайн-дебатів.

У перший день дводенного інтенсиву з виробництва дебатної онлайн-програми у співпраці з професійною телевізійною командою говорили про місце і роль модератора у дебатних програмах, як триматися на інформаційній хвилі, як обрати тему для дебатів та про власне виробництво дебатних програм. А також слухачі виготовляли власні дебатні програми.

Другого дня учасники отримали фідбек щодо їхніх дебатних програм, дізналися про просування проєктів у соцмережах та як долати стресові ситуації під час зйомок.

Лекторами школи стали Дмитро Тузов, ведучий радіо НВ, модератор серії онлайн-дебатів «Відповідальне лідерство», Андрій Гетьман, StarLightMedia, ICTV, Олена Шахова, медіапродюсерка, Вікторія Дубінець, SMM-координаторка «Фундації Суспільність», Андрій Сидоренко, куратор програми «Care you» «Фундації Суспільність». Технічні моменти висвітлювала команда Malevich.

«Тема — один із головних елементів дебатів. Насправді обрати тему не так просто, як може здаватися. До дискусій на певні теми суспільству потрібно дорости», — Дмитро Тузов, ведучий Радіо НВ.

«Ви як журналісти, модератори дебатів не маєте задавати зручні питання. Можливо, з вами не будуть привітно вітатися на вулицях, але будуть поважати», — Олена Шахова, медіапродюсерка.

«Вкрай важливо розуміти, з якими людьми ви проводите дебати, чого можна чекати від того чи іншого спікера. І завчасно продумувати варіанти «загострення» чи «згладжування» їхніх емоцій, риторики, темпу», — Андрій Сидоренко, куратор програми «Care you» «Фундації Суспільність».

По завершенні навчання учасники отримали сертифікати.

Цей проект став можливим за підтримки проекту USAID «Медійна програма в Україні», що реалізується міжнародною організацією Internews, та за допомоги приватних благодійників.