Адреса
Головне бюро ГО «ФУНДАЦІЯ СУСПІЛЬНІСТЬ»
04050, Україна, Київ
вул. Академіка Ромоданова (Пугачова) 6/29, оф.45

Електронна пошта
souspilnistfoundation@gmail.com

Телефони
+38 044 483 03 72
+38 044 483 57 33

Стартувала вісімнадцята сесія Хабу медіамобільності

Цього разу тридцятеро учасників із різних регіонів України приїхали на стажування до найкращих київських редакцій.

Упродовж двох тижнів учасники вісімнадцятої сесії Хабу медіа мобільності опанують інтенсивний практичний курс з виготовлення інформаційних продуктів для конвергентних редакцій, радіо, ТБ, соціальних мереж та теоретичні засади роботи сучасного універсального журналіста.

У перший день стажування, 16 вересня, знайомилися, говорили про виклики для медіа та дискутували. З учасниками зустрілися Тарас Петрів, президент «Фундації Суспільність», Антон Іванов, проєктний менеджер USAID «Медійна програма в Україні»,  Мирослава Танська, журналістка 5 каналу, Дмитро Тузов, ведучий радіо НВ, Андрій Сидоренко, керівник спецпроєктів Фундації Суспільність.

“Журналістика — це складно. Ви маєте розуміти, чи готові бути постійно в новинному полі, гуляти ввечері з друзями і слідкувати за подіями, аби нічого не проґавити, не забути. Направду важливо горіти журналістською справою, аби не вигоріти”, — Мирослава Танська.

 

“Правда полягає в тому, що у нас не так багато майданчиків, де можна реалізуватися чесним журналістам. Ви маєте розуміти, що потрапляючи на всеукраїнський канал рано чи пізно зіштовхнетеся з тим, що називається редакційною політикою”, — Дмитро Тузов.

Уже сьогодні хабівці відправляються в офіси редакцій.

Ця журналістська інтернатура стала можливою за підтримки проекту USAID «Медійна програма в Україні», що реалізується міжнародною організацією Internews, та за допомоги приватних благодійників.