Адреса
Головне бюро ГО «ФУНДАЦІЯ СУСПІЛЬНІСТЬ»
04050, Україна, Київ
вул. Академіка Ромоданова (Пугачова) 6/29, оф.45

Електронна пошта
souspilnistfoundation@gmail.com

Телефони
+38 044 483 03 72
+38 044 483 57 33

Відбулася друга сесія Школи медіапродакшену онлайн-дебатів

9-10 вересня відбулася друга сесія Школи медіапродакшену онлайн-дебатів.

Під час дводенного інтенсиву з виробництва дебатної онлайн-програми говорили про місце і роль модератора у дебатних програмах, як обрати тему для дебатів та про власне виробництво дебатних програм.

Учасники окрім теоретичних занять отримали практичне завдання — виступити у ролі модератора дебатів між Джо Байденом та Дональдом Трампом. Відео відзняли на професійній студії, а оцінювали матеріали та давали поради медіаексперти.

“Чітко формулюйте тему, не має бути півтонів. Якщо визначите тему як “Що не подобається у медреформі?”, боюся, дебатів у вас не вийде.
Ваша функція бути над цією суперечкою, але своєю присутністю можете звертати увагу на недостовірність аргументів, які вказує та чи інша сторона», — Дмитро Тузов, ведучий «Радіо НВ».

 

“Якщо говорити, чим відрізняється модератор від ведучого, то модератор — про більш “суху” історію. Він не може виявляти своїх емоцій взагалі щодо того, про що дискутують. Модератор — більш виточена правилами фігура”, — Олена Шахова, медіапродюсерка.

По завершенні навчання учасники отримали сертифікати.

Цей проект став можливим за підтримки проекту USAID «Медійна програма в Україні», що реалізується міжнародною організацією Internews, та за допомоги приватних благодійників.