Адреса
Головне бюро ГО «ФУНДАЦІЯ СУСПІЛЬНІСТЬ»
04050, Україна, Київ
вул. Академіка Ромоданова (Пугачова) 6/29, оф.45

Електронна пошта
souspilnistfoundation@gmail.com

Телефони
+38 044 483 03 72
+38 044 483 57 33

Хабівці зустрілися з відомими особистостями у сфері медіа

Упродовж двотижневого стажування хабівці опановують і практичні, і теоретичні заняття.

19 вересня учасники Хабу медіа мобільності зустрілися з відомими особистостями у сфері медіа. Зокрема, з Дар’єю Юровською – медіаменеджеркою, однією з архітекторок системи Суспільного мовлення.

На прикладах обговорили стандарти, виклики для журналістів, як змінилася робота в медіа з 90-х років, чим журналістська робота відрізняється від блогерської, яка роль аудиторії.

Дар’я Юровська про дотримання журналістської етики в Україні: «Коли ви бачите, чуєте чи читаєте, як виступають проти якоїсь статті або програми, у 99% йдеться про інструменти, які використали неправильно. Як на мене, у нас майже не має проблем з етикою в журналістиці».

Про авдиторію: «Найбільше питання, навіщо ми прийшли і для кого говоримо.  Все ж, за чим би ми не прийшли, ми прийшли за аудиторією. І найбільший виклик у тому, що ми не знаємо нашу аудиторію і навіть трохи її не поважаємо. Тим не менш, ці люди на нас сильно впливають».

Про журналістські стандарти: «Журналісти Deutsche Welle люблять питати у розрізі окупації Донбасу: «Чому ви не даєте слово другій стороні? Ось є українські військові, а є ДНР». Мені дуже важко було вирішити це питання для себе. Та потім ти береш журналістські стандарти — їх усього шість, можна легко вивчити — і починаєш розбирати, що таке друга строга. І в підсумку розумієш, що ДНР — це ніяка не друга сторона».

Ця журналістська інтернатура стала можливою за підтримки проекту USAID «Медійна програма в Україні», що реалізується міжнародною організацією Internews, та за допомоги приватних благодійників.