Адреса
Головне бюро ГО «ФУНДАЦІЯ СУСПІЛЬНІСТЬ»
04050, Україна, Київ
вул. Академіка Ромоданова (Пугачова) 6/29, оф.45

Електронна пошта
souspilnistfoundation@gmail.com

Телефони
+38 044 483 03 72
+38 044 483 57 33

Про життєстійкість і її роль у роботі журналіста у 2021 році

22 грудня на платформі Zoom Андрій Сидоренко, керівник програми CareYou “Фундації Суспільність”, провів вебінар “Як журналістам утримати життєстійкість”.

Подію організувала “Фундація Суспільність” для журналістів, редакторів та інших представників медійної спільноти, зокрема студентів шкіл журналістики.

“Життєстійкість ще називають психологічною гнучкістю, резильєнтністю, але йдеться про одне й те ж – про здатність людини справлятися з труднощами і при цьому рости і розвиватися. Йдеться не про те, що ми маємо бути непорушною скелею, а про вміння резонувати і справлятися з тими природніми викликами, які трапляються у житті”, – зауважив Андрій Сидоренко.

Експерт відзначив, що перемоги – складові персонального і колективного імунітету, й аби журналістам утримувати життєстійкість під час роботи, важлива наявність у команді трьох елементів: визнання, зворотнього зв’язку та святкування.

“Святкування – один із елементів, які допомагають формувати себе й позитивні стосунки у спільноті. Це визнання успіху, що породжує позитивну енергію та дає мотивацію продовжувати наступне завдання й мету. Відсутність святкування, винагороди чи самовизнання живить відчуття невдачі, яке виникає щільно і швидко, з відчуттям “невиконання”, коли ви постійно працюєте від одного завдання до іншого. Ці почуття мають тенденцію все більше наростати з часом”, – сказав Сидоренко.

Для повного розуміння важливості визнання і зворотного зв’язку у команді, експерт пояснив, що визнання є своєчасним звернення уваги на поведінку, зусилля чи результати людини чи команди, що підтримують цілі та цінності організації, і які, очевидно, перевищують звичайні очікування. Зворотній зв’язок ж підвищує розуміння дій та настроїв членів команди, дає можливість у коректний спосіб відреагувати як на позитивні, так і на негативні – наче направляючий механізм допомагає іти запланованим шляхом.

Під час вебінару Андрій Сидоренко також поділився інструментами, як впровадити елементи святкування, визнання і зворотного зв’язку у роботу колективу.

Аби взяти участь у подіях з теми ментального здоров’я, слідкуйте за нашими анонсами у Фейсбуці та на сайті.

Цей захід став можливим за підтримки проєкту USAID «Медійна програма в Україні», що реалізується міжнародною організацією Internews, та за допомоги приватних благодійників.

  • Місія

    Дослідження і вироблення рішень в галузі державної політики, розвитку громадянського суспільства, міжнародних відносин
    та викликів тисячоліття.
  • Адреса

    Головне бюро ГО «ФУНДАЦІЯ СУСПІЛЬНІСТЬ»
    04050, Україна, Київ
    вул. Академіка Ромоданова (Пугачова) 6/29, оф.45
© 1995-2020, Фундація Суспільність. Всі права захищені.