Адреса
Головне бюро ГО «ФУНДАЦІЯ СУСПІЛЬНІСТЬ»
04050, Україна, Київ
вул. Академіка Ромоданова (Пугачова) 6/29, оф.45

Електронна пошта
souspilnistfoundation@gmail.com

Телефони
+38 044 483 03 72
+38 044 483 57 33

Просуваємо нову культуру роботи журналістів в зоні бойових дій

Страхування для журналістів, які працюють на небезпечних територіях стане обов’язковим. ВРУ ухвалила в цілому законопроект № 7367 щодо надання додаткових гарантій захисту журналістам, які працюють в районах ведення воєнних (бойових) дій. 

Документом передбачено забезпечення журналістів:

  • засобами захисту від уражень вогнепальної зброї, осколкових уражень та медичними аптечками
  • страхуванням за рахунок роботодавця (або будь-яких інших не заборонених законом джерел) на випадок заподіяння шкоди їх життю чи здоров’ю під час виконання професійних обов’язків. 

Тим часом представники незалежних ЗМІ, які вже планують відрядження до зони бойових дій, на окуповані чи звільнені території для висвітлення війни в Україні, можуть отримати страхування на термін від 1 до 7 днів, подавши заявку у Міжнародний фонд страхування журналістів.

Зробити це можна за посиланням: https://bit.ly/3NJKXGX

Серед необхідних документів: скан/фото журналістського посвідчення, копія наказу про відрядження, копія акредитації від ЗСУ. Також треба вказати місце та точні дати офіційного відрядження.

Страхове покриття складає до 100 тис. дол. Воно передбачає відшкодування медичних витрат у разі ушкодження під час відрядження. В разі загибелі представника ЗМІ його родина отримає до 100 тис. дол.

Ініціатори створення МФСЖ: «Фундація Суспільність», Асоціація «Незалежні регіональні видавці України», Інститут масової інформації, «Детектор медіа», Центр демократії та верховенства права та Інститут розвитку регіональної преси.