Адреса
Головне бюро ГО «ФУНДАЦІЯ СУСПІЛЬНІСТЬ»
04050, Україна, Київ
вул. Академіка Ромоданова (Пугачова) 6/29, оф.45

Електронна пошта
souspilnistfoundation@gmail.com

Телефони
+38 044 483 03 72
+38 044 483 57 33

Школа стратегічних комунікацій та антифейку відбулася у новому форматі

Школа стратегічних комунікацій та антифейку відбулася 18 липня у новому форматі. Цього разу для навчання об’єднали онлайн і офлайн – частина учасників долучилася через платформу Zoom.

Захід традиційно відбувся у рамках проєкту “Університет медіаграмотності” та “Національний пресклуб” і передбачає низку навчань з культури цифрової безпеки, фактченкінгу та подолання дезінформації/ маніпуляційних впливів.

Дмитро Тузов, ведучий Радіо НВ, на прикладах телесюжетів пояснив, як розпізнавати неправдиву інформацію, маніпуляції та політичний піар в інформпросторі, а також показав кейс успішної протидії фейкам – на прикладі Польщі.

“Фейк не завжди має на меті переконати у правдивості поданої інформації, часто він має піддати сумніву іншу інформацію”, – зауважив у інтерв’ю Дмитру Тузову польський журналіст Павло Боболович.

Ольга Юркова, співзасновниця Stopfake, розповіла, як протидіяти фейкам та дезінформації.

“Як працює пропаганда: показують тільки те, що потрібно пропагандисту. Коли ми звідусіль чуємо, що українці — нацисти, можемо почати в це вірити”, — зазначила Ольга Юркова.

Школа стратегічних комунікацій та антифейку сприяє розвитку в Україні якісної журналістики, впровадженню медіаінновацій, обміну досвідом співпраці між журналістами і ньюзмейкерами шляхом партнерського діалогу на національному та регіональному рівнях.

Цей захід став можливим за підтримки проєкту USAID «Медійна програма в Україні», що реалізується міжнародною організацією Internews, та за допомоги приватних благодійників.