Адреса
Головне бюро ГО «ФУНДАЦІЯ СУСПІЛЬНІСТЬ»
04050, Україна, Київ
вул. Академіка Ромоданова (Пугачова) 6/29, оф.45

Електронна пошта
souspilnistfoundation@gmail.com

Телефони
+38 044 483 03 72
+38 044 483 57 33

Свідомі святкують своє 5-річчя, ініціювавши форум «Спитай медіа»

З вітальним словом виступив з Нью-Йорку Крістофер Етвуд, голова радників Фундації Суспільність. Крістофер привітав медіа з першим ювілеєм і наголосив на важливості їхньої роботи.

Фундація Суспільність взяла участь у першій дискусійній панелі «Від СРСР до незалежності: як формувалась і змінювалась українська журналістика».

Своїм досвідом і поглядами поділився Сергій Даниленко, голова правління Фундації Суспільність, доцент кафедри міжнародних медіакомунікацій та комунікативних технологій Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, та розповів, як саме попередники української журналістики «передали естафету» нинішнім, і як це сприятливо повпливало на розвиток медіа.

Однак експерт зауважив: «Наразі ми спостерігаємо аспекти колоніальної травми в суспільстві, що відображається і на українській журналістиці. Утім, медіа роблять усе можливе, аби подолати всі наявні та ймовірні виклики, і таким чином покращити стан української журналістики».

На форумі було охоплено ряд важливих тем, зокрема: зрощування довіри післяреволюційних медіа, досвід локальних медіа та як змінилась розслідувальна журналістика з початку вторгнення.

На заході провідні й досвідчені журналісти долучилися до продуктивного діалогу, аби порушити ключові питання на сьогодні та спільними зусиллями знайти відповіді на них.