Адреса
Головне бюро ГО «ФУНДАЦІЯ СУСПІЛЬНІСТЬ»
04050, Україна, Київ
вул. Академіка Ромоданова (Пугачова) 6/29, оф.45

Електронна пошта
souspilnistfoundation@gmail.com

Телефони
+38 044 483 03 72
+38 044 483 57 33

Розпочалася Школа воєнного сторітелінгу в Києві!

Сьогодні, 17 листопада, учасники та учасниці вишколу прибули з різних регіонів України, аби навчитися краще працювати з історіями, опанувати практичні інструменти для цього, а також для обміну досвідом.

З вітальним словом звернувся до слухачів інтенсиву з Нью-Йорку Крістофер Етвуд, голова групи радників Фундації Суспільність.
«Зараз, як ніколи, важливо розуміти значення сторітелінгу. Бо саме через історії треба розповідати світові правду про Україну», – наголосив Крістофер.
Ментором Школи став кореспондент Іван Антипенко, кореспондент Радіо Свобода. Журналіст поділився своїм унікальним досвідом роботи в Херсоні, а саме які є виклики, про оцінку ризиків та проблеми з доступом. Наступний місяць наші учасники будуть плідно працювати з Іваном, аби покращити свої матеріали.
Ігор Розкладай, заступник директора ЦЕДЕМ у своїй промові наголосив: “Наразі є багато викликів для журналістів в онлайн-просторі, особливо в соціальних мережах, які були спочатку створені для розважального контенту. Проте ви маєте бути обережні та знаходити шляхи й методи, як правдиво розповідати історії про Україну в воєнні часи».

Завершувала перший день роботи Олена Ремовська, телеведуча Суспільне. Олена розповіла, як інтервʼю може стати дієвим інструментом сторітелінгу та про секрети інтерв’ювання перших осіб в час війни. Також Олена поділилася своїм колосальним професійним досвідом з нашими учасниками, а також надихнула своєю промовою журналістів на подальшу роботу.

Дякуємо нашим партнерам, колегам і учасникам за співпрацю. Працюємо далі!