Адреса
Головне бюро ГО «ФУНДАЦІЯ СУСПІЛЬНІСТЬ»
04050, Україна, Київ
вул. Академіка Ромоданова (Пугачова) 6/29, оф.45

Електронна пошта
souspilnistfoundation@gmail.com

Телефони
+38 044 483 03 72
+38 044 483 57 33

Триденна Школа конвергентної журналістики відбулася в Одесі

27-29 червня в Одесі відбулася триденна Школа конвергентної журналістики. Учасниками стали 16 молодих журналістів та студентів шкіл журналістики з усіх регіонів країни.

 

У програмі навчання тренери провели низку тренінгів, а слухачі виконували практичні вправи з універсального журналізму, управління медіапроєктами на регіональному рівні, фінансової життєздатності та монетизації контенту, вивчення роботи конвергентної редакції, культури цифрової безпеки, фактчекінгу і подолання дезінформації/ маніпуляційних впливів.

Навчали слухачів: Олена Ремовська, ведуча програм Радіо Свобода, Дмитро Тузов, ведучий Радіо НВ, Василь Арович, НСТУ, Олена Шахова, медіапродюсерка, Дмитро Білаш, засновник Captain Growth, Крістофер Етвуд, BBDO, Вікторія Дубінець, smm-координаторка, Фундація Суспільність.

Спочатку редакції кажуть, що журналіст повинен робити все. Після приходить розуміння — журналіст, який робить все, робить це певної якості. Якщо потрібен і текст, і відео, і стрім, і матеріал для радіо, все-таки цю роботу треба розділити між людьми, які працюють у зв’язці. Журналіст може робити все в екстренному випадку, – Олена Ремовська, ведуча програм Радіо Свобода.

 

Дестабілізовують не лише Україну, дестабілізована половина світу через неперевірену інформацію. Маніпулятивні технології спрацьовують, і вони надалі працюватимуть дуже потужно, у них вкладатимуть шалені гроші. Попереду у нас із вами багато роботи, – Дмитро Тузов, ведучий Радіо НВ.

 

Не потрібно боятися ділитися ідеями, треба шукати однодумців. Варто шукати людей, з якими можна починати працювати навіть безкоштовно чи за символічні кошти. Це свідчитиме, що ви маєте серйозні наміри створювати щось разом, – Дмитро Білаш, засновник Captain Growth.

Практичним завданням стала редакційна робота у групах. Кожна команда створила власну сторінку у Фейсбуці, яку протягом двох днів наповнювала різножанровим контентом, а після – захищала проєкт.

Цей проєкт став можливим за підтримки проєкту USAID «Медійна програма в Україні», що реалізується міжнародною організацією Internews, та за допомоги приватних благодійників.