Адреса
Головне бюро ГО «ФУНДАЦІЯ СУСПІЛЬНІСТЬ»
04050, Україна, Київ
вул. Академіка Ромоданова (Пугачова) 6/29, оф.45

Електронна пошта
souspilnistfoundation@gmail.com

Телефони
+38 044 483 03 72
+38 044 483 57 33

Журналісти з різних регіонів країни навчилися створювати конвергентні проєкти

Двадцять журналістів із різних населених пунктів країни – Ужгород, Харків, Запоріжжя, Київ, Херсон, Горішні Плавні, Черкаси, Івано-Франківськ та інших – пройшли триденне навчання в міжрегіональній Школі конвергентної журналістики в Одесі.

Захід у рамках Національної медіаініціативи «Відкриті медіа історії» організувала Фундація Суспільність за сприяння ГО «Інтерньюз-Україна» та інтернет-видання «Детектор Медіа».

Програма передбачала інтенсивне навчання.

У перший день Школи медійники у лекції Дмитра Тузова, Радіо НВ, дізналися, як працює конвергентний холдинг НВ, звідки гроші та для чого створювати подкасти.

Після розпочався 2-денний практикум «Інструменти, бажання, інтуїція в роботі конвергентної редакції» від Віталія Мороза, керівника програм нових медіа  «Інтерньюз-Україна».

Уже наступного дня молоді журналісти презентували власні конвергентні медіапроєкти: сайти та соцсторінки з інтегрованими QR-кодами, діджитал-картами, текстами, фоторепортажами та бліцінтерв’ю.

Слайд галереїСлайд галереїСлайд галереїСлайд галереїСлайд галереїСлайд галереїСлайд галереї

У другий день навчання журналісти також навчалися записувати подкасти з Дмитром Тузовим, говорили про конвергентну редакцію з Оленою Ремовською, ведучою Радіо Свобода та навчалися монтувати відео у практикумі «Швидкості діджиталізації Суспільного мовлення. Як самостійно знімати і монтувати, користуючись підручними засобами» Василя Аровича, UGC Producer Суспільного.

В останній день навчання учасники презентували власні кепшн відео та говорили про розвиток особистого бренду у соцмережах як можливість просування та монетизації контенту у практикумі від Вікторії Дубінець, Souspilnist Foundation.

Окрім цього, з Сєвєродонецька через ZOOM долучилася учасниця минулорічної Школи конвергентної журналістики Вікторія Пилипенко. Журналістка розповіла про етапи запуску власного ютуб-проєкту, адже саме зараз працює над програмою про туристичну Луганщину та Донеччину «Номади вдома».

Наостанок Крістофер Етвуд,  Souspilnist Foundation, поділився, як успішно продавати шалені  ідеї в світі нових ризиків.

І, традиційно, навчання завершилося врученням сертифікатів про проходження Школи конвергентної журналістики в Одесі.

Стежте за новинами на сайті та Фейсбук-сторінці «Фундації Суспільність», аби дізнаватися про нові заходи для медійників.