Адреса
Головне бюро ГО «ФУНДАЦІЯ СУСПІЛЬНІСТЬ»
04050, Україна, Київ
вул. Академіка Ромоданова (Пугачова) 6/29, оф.45

Електронна пошта
souspilnistfoundation@gmail.com

Телефони
+38 044 483 03 72
+38 044 483 57 33

Медіаграмотність і стійкість українців: шлях до життєвої компетенції

Стійкість українців в час війни як необхідна компетенція для життя, має формуватися завдяки щоденним практикам з медійної і інформаційної грамотності та ментальної і фізичної сили, наголосив на полях Міжнародної конференції з медіаграмотності та саморегулювання медіа президент Фундації Суспільність Тарас Петрів.

На його думку, нині Україна потребує ефективних загальнонаціональних кампаній з просування критичного мислення та системного впровадження нової культури інформаційного споживання.

Маємо подбати про розширення міжсекторальних інноваційних партнерств між медіапрактиками і позаформатними учасниками комунікаційними галузі, зокрема, музикантами, письменниками, кінематографістами, артистами, представниками провідних університетів країни, а також створення нового креативного продукту і синтезованого транспорту просування навиків критичного мислення щоб охопити заходами та освітнім продуктом мільйонів громадян, передовсім молодих українців, – вважає президент Фундації Суспільність. «Тотальний опір агресивній дезінформації має стати нашим курсом і гаслом, – підкреслив Тарас Петрів. – Як і те, що бути медіаграмотним – це модно і стильно. Також перед нами стоїть амбітне завдання – кратно розширити простір амбасадорів медіаграмотності по всій країні».

Правилом нульової толеранції до маніпулюванням громадською думкою і посиленням ефективних стратегічних комунікацій, ми зможемо відбивати ворожі дезінформаційні цунамі і доносити визначні наративи сьогодення спільної боротьби і солідарності, розповідати історії українських героїв – сильних, креативних, незламних, мотивованих, які щоденно борються за свободу та право на національну ідентичність, на яких можуть рівнятися українці нинішніх і наступних поколінь, заявив Тарас Петрів.