Адреса
Головне бюро ГО «ФУНДАЦІЯ СУСПІЛЬНІСТЬ»
04050, Україна, Київ
вул. Академіка Ромоданова (Пугачова) 6/29, оф.45

Електронна пошта
souspilnistfoundation@gmail.com

Телефони
+38 044 483 03 72
+38 044 483 57 33

Медійні стратегії під час війни: виклики, реформи та боротьба з російськими фейками

Комунікація між державою та медіа, медіаграмотність та контроль за російськими фейками, функціонування Закону «Про медіа» — теми, про які дискутували під час другої панелі «Медійні стратегії в час війни. Ризики для медіа і реформи: що чекати від парламенту, регулятора та індустрії.»

Своїми баченнями з учасниками поділилися Микита Потураєв, голова комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики, Олександр Богуцький, СЕО Starlight Media, Євгенія Кравчук, заступниця голови комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики, заступниця голови парламентської фракції «Слуга народу», Максим Онопрієнко, член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Микита Потураєв наголосив, що закон про заборону телеграму слід зробити. Тобто закон про більш загальні речі: легальні медіа.

Євгенія Кравчук погодилась з колегою, додавши, що телеграм – це не медіа. Вона додала у цей список “не медіа” й соціальні мережі, тому регулятор не може вплинути на користувачів, які поширюють російську мову.

«Великим викликом для регулятора й аудиторії медіа – мова ворога. Найкраща протидія – запустити українське мовлення на прикордонних/прифронтових територіях. Проте маємо розуміти, що це фінансове навантаження на медіа-установ.», — Максим Онопрієнко.

«Наполягати на захисті української мови: заборона російської мови всюди в медіа.», — Олександр Богуцький.