Адреса
Головне бюро ГО «ФУНДАЦІЯ СУСПІЛЬНІСТЬ»
04050, Україна, Київ
вул. Академіка Ромоданова (Пугачова) 6/29, оф.45

Електронна пошта
souspilnistfoundation@gmail.com

Телефони
+38 044 483 03 72
+38 044 483 57 33

Лагідний медіаменеджмент діє і екватор перейдено!

Від розробки редакційної політики та етичних стандартів до створення мультимедійних проєктів, роботи з соціальними мережами та використання штучного інтелекту в журналістиці. Цей синтез знань і досвіду, кажуть учасники курсу під орудою Тетяни Кисельчук, Tetiana Kyselchuk, таки вже допомагає краще розуміти сучасну медійну екосистему і застосовувати отримані навички в проєктному дизайнуванні.

Команда Фундації Суспільність і всі тренери підкреслюють: сміливо реалізовуйте задумане, не бійтеся ризикувати, вимірюйте, рахуйте, балансуйте, перевіряйте, встановлюйте, досліджуйте, визначайте, дистрибуйте, інвестуйте, інституалізовуйте, симпатизуйте та синтезуйте! Ще один шалений день заряджених і впертих молодих.

Ангеліна Карякіна, Angelina Kariakina, співзасновниця Лабораторії журналістики суспільного інтересу, наголосила на важливості високих редакційних та етичних стандартів у журналістиці, таких як точність, достовірність, баланс, оперативність, об’єктивність, і уникнення конфлікту інтересів. Також вона розповіла про роботу журналістів під час воєнного стану – дивіться в нашому Reels в Instagram.

Кирило Єсін, Kyrylo Iesin, менеджер розробки цифрових продуктів в Суспільне мовлення, розповідає про запуск новинних сайтів, підкреслюючи необхідність чіткого визначення проблеми чи цінності продукту, встановлення вимірюваних цілей, визначення цільової аудиторії, розробку контент-стратегії та ключових метрик ефективності.

А от Олександра Чернова, Oleksandra Chernova, директорка департаменту цифрового контенту та соцмереж Суспільного мовлення, пояснила процес створення мультимедійних проєктів з нуля, від ідеї до дистрибуції. Вона також окреслила базовий склад команди, необхідний для виробництва, та важливість присутності медіаактиву на різних платформах соціальних мереж.

Тему соцмереж підхопила Анна Погребна головна редакторка редакції соцмереж Суспільного. Вона звернула увагу на важливості ефективних кепшин-відео та форматів контенту для різних соціальних мереж, таких як ТікТок, Інстаграм, Фейсбук і Ютуб.

Детальніше про інструменти Ютуб розповіла Олена Дуняк,Olena Dunyak, редакторка YouTube каналу Суспільне Новини. Вона акцентувала на швидкості, зрозумілості та законному клікабейт. Також вона поділилась порадами як сподобатись платформі.

Чи не найпопулярнішу сьогодні тему зачепив Сергій Середняк, Serhii Seredniak, продуктовий менеджер Суспільного мовлення, який розповівпро використання штучного інтелекту для написання новин, наводячи приклади закордонних новинних сайтів, таких як Bergens Tidende та Mimir, де ШІ пише та публікує новини самостійно.

Більше 15 років досвіду у Богдана Логвиненка, Bogdan Logvynenko, який 8 років тому заснував Ukraїner. Він поділився з учасниками своїм досвідом та налаштував їх на створення особливих проєктних складових. Залишилось всього два дні курсу, і ми готові поділитися ще більш захоплюючими інсайтами. Підготуйтеся до нових насичених сесій, де кожна нова ідея відкриє вам додаткові горизонти у світі журналістики.

Проєкт реалізується завдяки підтримці наданій Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) через проект «Медійна Програма, Internews в Україні», який виконується міжнародною організацією Internews Network та проектом “Трансформація комунікацій”.