Адреса
Головне бюро ГО «ФУНДАЦІЯ СУСПІЛЬНІСТЬ»
04050, Україна, Київ
вул. Академіка Ромоданова (Пугачова) 6/29, оф.45

Електронна пошта
souspilnistfoundation@gmail.com

Телефони
+38 044 483 03 72
+38 044 483 57 33

Донорська підтримка: незамінний фактор для якісних українських медіа

Українські медіа під час війни здійснюють неймовірно важливу справу. Вони роблять все можливе, щоб точно та надійно інформувати громадян про те, що відбувається. А донорська підтримка є значною мірою необхідною складовою функціонування ринку якісних медіа. Про це наголосила Джилліан МакКормак, директорка Internews в Україні під час виступу на Школі медіа менеджменту для молоді. Вона підкреслила, що треба бути готовим до наполегливості та інноваційного підходу у досягненні успіху. Програма, виконавцем якої є міжнародна неурядова організація Internews, працює з 2018 року і є найбільшим проєктом з розвитку медіа в історії України.

Захоплюючі брейнстормінги, вибухові дискусії, глибокі лекції та палке обговорення перетворили цей день на справжню фабрику ідей і розширили проєктні горизонти. Учасники не втомлювалися ставити запитання під час практичних вправ та неформального спілкування. Командна робота та індивідуальна майстерність тренерів і слухачів усім давала друге дихання, нові сили аби втілювати в життя свої найсміливіші плани. Заряджені новими знаннями та натхненням учасники допрацьовували ідеї на марші цього неймовірно потужного інтенсиву крутих рекомендацій. А кожен спікер навіть в часових цейтнотах щедро ділився своїми професійними таємницями.

Зокрема, щоб бути поміченими донорами, важливо активно створювати інформаційний контент про свою діяльність на різних платформах – наголосив Ярополк Тимків, Yaropolk Tymkiv, заступник керівника проєкту з програмник питань USAID Transformation Communication Activity. Участь у навчаннях донорів не лише підвищує вашу видимість, а й дозволяє потрапити до їхніх розсилок.

Тетяна Кисельчук, Tetiana Kyselchuk, натхненниця курсу, медіаменеджерка, грунтовно розповіла про пошук фінансування та складання бюджету. Передусім, потрібно оцінити вартість роботи, оренду техніки, приміщень, підписки, експертів та інші витрати. Також вона підкинула пораду для пошуку грошей: підписуйтесь на донорів, моніторте конкурси та подавайтеся на гранти. Структура фінансування може включати донорів, бізнес-партнерів і волонтерську діяльність.

Щоб успішно написати грантову заявку, потрібно чітко визначити проблему, підкріпити її статистичними даними та бути реалістичними. Такі поради дала Марія Іщенко, асистентка відділу грантів та субконтрактів USAID Transformation Communication Activity. Також вона наголосила, що важливо уникати загальних фраз і передбачити всі можливі ризики. Звіти мають включати конкретику та історії успіху, подані у визначені терміни.

Про успішний пітч розповів Владислав Грезєв, засновник та керівник Платформи з працевлаштування та рекрутингової агенції Lobby X. Він сказав, що кожен формат має свої переваги: короткі та динамічні презентації для швидкого залучення уваги, докладні та аргументовані презентації для інвесторів.

Дмитро Міцевич, фінансовий менеджер Media Development Foundation, розповів про створення ГО та ФОП, а також основи фінансового менеджменту. Учасники дізнались про можливі круті повороти фінансового менеджменту, процес реєстрації, управління доходами та витратами.

Залишилося ще 24 годин цього захопливого інтелектуального марафону. Ми не зупиняємось і завтра будемо говорити про гендерну рівність та соціальну інклюзію, сторітелінг, а також дивувати світ презентацією оновлених проєктів. У роботі гартуємо нашу силу і стійкість!

Проєкт реалізується завдяки підтримці наданій Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) через проект «Медійна Програма, Internews в Україні», який виконується міжнародною організацією Internews Network та проектом “Трансформація комунікацій”.