Адреса
Головне бюро ГО «ФУНДАЦІЯ СУСПІЛЬНІСТЬ»
04050, Україна, Київ
вул. Академіка Ромоданова (Пугачова) 6/29, оф.45

Електронна пошта
souspilnistfoundation@gmail.com

Телефони
+38 044 483 03 72
+38 044 483 57 33

EuroSummit: Україна на шляху до ЄС

Особливу роль медіа та громадського сектору має бути закладено на шляху найважливішого етапу поглибленої євроінтеграції України, наголосив президент Фундації Суспільність Тарас Петрів на полях EuroSummit громадських організацій, який відбувається вперше в Києві під час Дня Європи.

Зустріч організовано для синхронізації зусиль та напрацювання спільного вектору роботи у процесі набуття Україною членства в ЄС. Ця співпраця може показати спільну євроінтеграційну історію успіху нашої країни в непрості часи, підкреслив Олександр Ярема, урядовий державний секретар.

Понад 150 представників громадських організацій, народні депутати, урядовці, міжнародні партнери, аналітичні центри та медіа беруть участь у форумі. Україна активно рухається європейським шляхом і ЄС буде підтримувати уккраїнців стільки часу скільки буде потрібно, заявив Штефан Шльойнінг, керівник Програми співробітництва представництва ЄС в Україні.

Після отримання статусу кандидата на членство в ЄС та ухвалення у грудні 2023 року рішення про початок переговорів громадському сектору потрібно посилити фахову експертизу і ще більше допомагати уряду, сказав у своєму вітальному слові Володимир Шейгус, виконавчий директор ІСАР Єднання. Перший Євросаміт в Києві це ще й дієвий форум-практикум.

EuroSummit громадських організації організовано EasyBusiness проводиться за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджен (УНЦПД) та Центр демократії та верховенства права(ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку, а також у партнерстві з Представництвом ЄС в Україні.