Адреса
Головне бюро ГО «ФУНДАЦІЯ СУСПІЛЬНІСТЬ»
04050, Україна, Київ
вул. Академіка Ромоданова (Пугачова) 6/29, оф.45

Електронна пошта
souspilnistfoundation@gmail.com

Телефони
+38 044 483 03 72
+38 044 483 57 33

Незабаром розпочнеться Школа воєнного сторітелінгу від Фундації Суспільність!

Ми отримали близько 100 заявок з усіх регіонів країни. Школа воєнного сторітелінгу — це триденний журналістський інтенсив, де журналісти отримують практичні інструменти для роботи з історіями від особливих тренерів та гостей.

У перший день (17 листопада) відбудеться знайомство учасників з ментором програми, який допомагатиме їм покращувати свої матеріали. Уже сьогодні ми можемо сказати, що ментором Школи Воєнного Сторітелінгу стане Іван Антипенко, кореспондент Радіо Свобода. Наразі журналіст проживає в Херсоні й на інтенсиві поділиться, як він працює в місті та розповідає про війну світові.

З надихаючою розмовою виступить Олена Ремовська, телеведуча Суспільне. Журналістка розповість, як інтерв’ю є дієвим інструментом сторітелінгу, поділиться власним професійним досвідом і дасть настанови учасникам.

Також будуть запрошені спеціальні гості, які точно вразять наших учасників.

18 листопада, другий день Школи воєнного сторітелінгу, розпочне Марʼян Кушнір, воєнний кореспондент «Радіо Свобода». Працюючи в «гарячих точках» України, Марʼян здобув колосальний досвід роботи в непередбачуваних умовах. Тож, він поділиться своїми знаннями, думками та порадами з нашими учасниками.

Тему сторітелінгу в соцмережах в час війни висвітлить Ольга Круглій, керівниця комунікаційного відділу «Свідомі». Ольга поділиться практичними кейсами, спостереженнями та розповість, як наразі можна використовувати онлайн-простір для просування історій.

Усі нюанси сторітелінгу в соціальному репортажі розкриє Олеся Яремчук, журналістка, членкиня PEN. Олеся надасть дієві інструменти, як розповідати історії, що впливають.

А як журналістам працювати з чутливими темами та з людьми, які пережили травматичний досвід, розповість психотерапевтка Руслана Безпальча. Відбудеться практичний тренінг, де медійники здобудуть важливі знання з чутливої тематики.

У заключний третій день (19 листопада) Ольга Гужва, медіаекспертка, засновниця медіацентру “Схід”, розповість про безпекові моменти планування роботи на війні та оцінку ризиків. На наших учасників очікує практична робота, під час якої журналісти покращать свої професійні навички та здобудуть нові знання.

Як журналістам розповідати світові правду пояснить Френсіс Фаррелл, журналіст The Kyiv Independent. Френсіс має колосальний досвід роботи з іноземною авдиторією, і точно знає всі нюанси сторітелінгу зарубіжним читачам.

Заключною спікеркою Школи воєнного сторітелінгу стане Олена Пашковська, журналістка «Бабель», яка розкриє тему штучного інтелекту в роботі журналіста, а також поділиться досвідом редакції «Бабель» користування нейромережі.

А також ми запросили одного спеціального гостя, який підсумує всі три дні інтенсиву та надихне учасників на роботу після Школи воєнного сторітелінгу.

Пишаємося такою насиченою важливими темами та таким потужним складом тренерів!