Адреса
Головне бюро ГО «ФУНДАЦІЯ СУСПІЛЬНІСТЬ»
04050, Україна, Київ
вул. Академіка Ромоданова (Пугачова) 6/29, оф.45

Електронна пошта
souspilnistfoundation@gmail.com

Телефони
+38 044 483 03 72
+38 044 483 57 33

Потужно розпочався другий день Школи воєнного сторітелінгу!

Відкрив завісу роботи воєнкорів на передовій Марʼян Кушнір, воєнний кореспондент «Радіо Свобода». Нашим учасникам дійсно пощастило попрацювати з Марʼяном, журналістом, який бачив чимало в «гарячих точках» і здобув унікальний досвід, яким він поділився з медійниками на інтенсиві.

«Ви маєте бути мобільними та дбати про власну безпеку. Стежте за перебігом подій на фронті. Стежте за динамікою. Часто динаміка є прогнозованою», – наголосив Марʼян.

Також Марʼян дав практичне завдання учасникам, аби вони сформували план дій при штурмових умовах, що точно стане в нагоді в роботі з воєнними темами.

«Ходіть на тренінги, курси, зокрема Школа воєнного сторітелінгу – це також корисний інтенсив, закінчивши який ви вийдете з новими знаннями та навичками», – завершив Марʼян Кушнір.

Продовживши інтенсив “Школа воєнного сторітелінгу”, Ольга Круглій, керівниця комунікаційного відділу «Свідомі», яка володіє винятковими знаннями щодо сторітелінгу в соціальних мережах у час війни, поділилася своїм професійним досвідом з нашими учасниками.


Ольга продемонструвала практичні кейси, та наголосила, наскільки важливою є візуальні й відеоскладові у просуванні історій в онлайн-просторі.

«Сторітелінг є візуальним. Не економте на дизайні. Зараз уміти робити картинки в Adobe чи Photoshop – уже нікому не цікаво. Треба розповідати історії візуально», – акцентувала Ольга. Також тренерка відповіла на безліч питань авдиторії і надала конкретні професійні поради особисто кожному журналісту.

Тему сторітелінгу в соціальному репортажі, з чого він складається та як розповідати історії, що впливають, висвітлила Олеся Яремчук, журналістка, членкиня PEN, авторка книги “Our Others”.

«Репортажі треба робити так, аби читачі самі зробили висновки про героїв», – зауважила Олеся. Також Олеся дала три практичні завдання нашим учасникам, аби закріпити нові знання.

На завершення другого дня вишколу психотерапевтка Руслана Безпальча розкрила специфіку чутливих тем і як журналістам працювати з людьми, які пережили травматичний досвід. Зокрема, як у діалозі уникати конфронтації та надати підтримку, які є методи заспокоєння та що ні в якому разі не можна говорити й робити, аби не травмувати людину ще більше.

Завтра на наших учасників очікує ще один насичений день!